Leernetwerken

Op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen de school en/of de organisatie wilt delen? En ben je op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan een van onze leernetwerken echt iets voor jou!

Binnen de leernetwerken worden leervragen van deelnemers gezamenlijk onderzocht. Als deelnemer bepaal je dus zelf wat je wilt leren. Je koppelt vragen/problemen waar jij in de praktijk tegen aan loopt aan ideeën en ervaringen van collega’s. Een hele mooie manier om je verder te professionaliseren.

De leernetwerken bestaan vanuit de professionele behoefte van onze medewerkers om kennis en ervaring te delen met elkaar. Een gedeelde interesse vormt de basis van een leernetwerk. Ieder leernetwerk komt een paar keer per jaar bijeen, waarbij iedereen welkom is. Tijdens deze bijeenkomsten staan vragen uit de praktijk centraal, delen de leden kennis en ervaringen met elkaar en gaan zij gezamenlijk op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ieder leernetwerk heeft een (of twee) aanjagers. Zij verenigen de deelnemers en andere professionals uit het werkveld, helpen leervragen helder te krijgen en dragen werkvormen aan. Deze bundeling van kennis en ervaring draagt bij aan de persoonlijke en professionele groei van de deelnemers.

Aanmelden

Het is mogelijk om je in te schrijven als deelnemer voor één of meerdere leernetwerken. Dat kan via de link die vermeld staat bij elk leernetwerk.